Skip to main content

Radiatoren

Radiatoren zijn er in alle mogelijke modellen en maten. Belangrijk is dat uw radiatoren voldoen aan de capaciteit van de te verwarmen woonruimtes, zodat u beschikt over een aangename temperatuur in uw woning. Daarnaast wilt u natuurlijk ook een radiator die past bij uw interieur. Angelo Lemahieu adviseert u graag bij het maken van een keuze voor de juiste radiator en kan deze op professionele wijze voor u installeren. Radiatoren zijn er onder andere van de merken Vasco, Radson en Jaga. Desgewenst kunnen wij uw leidingen wegwerken in de muur door middel van freeswerk.

Wilt u uw radiatoren laten vervangen of verplaatsen, of deze geheel nieuw laten installeren met leidingwerk? Wij voorzien u graag van alle informatie, neemt u hiervoor vrijblijvend contact met ons op.

Uw installatiebedrijf/loodgieter en specialist in de installatie van radiatoren en verwarmingsinstallaties, onder meer in de brede Westhoek.

Zonneboilers

Goedkoop & ecologisch huishoudelijk warm water

Een zonneboiler vangt de energie (licht en warmte) van de zon op om water te verwarmen. Warm water voor huishoudelijk gebruik is de tweedegrootste energievreter in een huishouden. De hoeveelheid warm water dat dagelijk verbruikt wordt per persoon is enorm (bad en douche, afwas,...). Door zonne-energie te gebruiken om dit water te verwarmen, kan je tot 70% energie besparen (lees: geld besparen) op je energiefactuur voor het opwarmen van water.

Zonneboiler vs. zonnepanelen?

Een zonneboiler zet de energie van de zon niet om in elektriciteit, zoals zonnepanelen dat doen. Een zonneboiler zet de energie rechtstreeks om in warmteenergie, en is dus veel efficiënter dan zonnepanelen. Bovenien is het plaatsen van een zonneboiler ook veel goedkoper dan zonnepanelen, waardoor het terugverdien-effect van de investering veel groter is. Op slechts enkele jaren is de kostprijs van je zonneboiler terugbetaald!

Installatie van een zonneboiler

Het water wordt via de zonnecollector op het dak van je woning voorverwarmd en eventueel (in combinatie met een convetioneel systeem) bijverwarmd tot de gevraagde temperatuur, en dan naar de boiler gepompt waar het opgeslagen wordt voor gebruik. Een zonneboiler-installatie is relatief goedkoop in aanschaf, zeker als je eerst even opzoek gaat naar de eventuele subsidies die je van de overheid kan krijgen. De zonneboiler is ook bijna onderhoudsvrij een heeft een zeer lange levensduur. Eenmaal de zonneboiler geplaatst, krijg je dus gratis groene energie, recht van de zon. De zonneboiler is dus niet alleen een investering om direct geld te besparen, het is ook een investering in de toekomst van uw kinderen!

Voor je een zonneboiler en/of zonnepanelen installeerd: de eerste stappen om zuinig om te springen zijn natuurlijk de basics: isolatie en uw cv-verwarmingsketel. Eerste en belangrijkste stap is de isolatie van je dak en ramen! Stap 2 is het vervangen van je oude cv-ketel door een nieuwe hoog-rendements condensatieketel. Wij raden de condensatieketels van Atag en Viessman aan.

Close in boilers

Ten slotte bestaat er van de elektrische boiler ook de close in boiler variant. Dit is een klein model boiler dat wordt toegepast in ruimtes die niet, of niet direct, over een warmwaterleiding beschikken. Bijvoorbeeld in een keuken of caravan. Als uw CV ketel bijvoorbeeld op zolder hangt, duurt het even voordat het warme water uw keuken bereikt. Dit kan bij veelvuldig tapwatergebruik leiden tot waterverspilling. Een close in boiler kan hierbij een uitkomst bieden.
Wij geven u graag meer informatie over de close in boiler.

Elektrische boilers

De elektrische boiler kan overal worden aangesloten waar elektriciteit beschikbaar is, hier is echter wel een aparte veiligheidsgroep voor nodig. Het water wordt verwarmd door middel van een verwarmingselement en een thermostaat en behoeft niet op een CV ketel te worden aangesloten. Dit type boiler wordt veelal toegepast in het geval van centraal geregelde verwarming, bijvoorbeeld in flats (blokverwarming).

Heeft u interesse in een elektrische boiler of vragen over uw bestaande elektrische boiler, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op.

Indirect gestookte boilers

De indirect gestookte boiler wordt aangesloten op de CV ketel door middel van een driewegklep, waardoor u over een grotere hoeveelheid tapwater beschikt. Zo heeft u bij het gebruik van bijvoorbeeld meerdere douches of het vullen van uw bad altijd voldoende warm water beschikbaar. U kunt zelf kiezen hoeveel liter water de boiler moet hebben, hiervan bestaan diverse uitvoeringen.

Naast het voordeel van de grote voorraad aan warm water, is de indirect gestookte boiler tevens energiebesparend. Doordat deze is aangesloten op uw CV ketel, is het voor de ketel namelijk niet nodig om zich in te schakelen bij het tappen van maar weinig water. De ketel zal ook langer meegaan, doordat deze veel door de boiler wordt ontzien voor het bereiden van uw tapwater. En tenslotte is de indirect gestookte boiler geschikt om aan te sluiten op alle typen CV ketels. Neemt u voor meer informatie contact met ons op, wij informeren u graag over alle mogelijkheden.

Lekkages/reparaties

Het kan voorkomen dat er lekkage ontstaat bij uw verwarming of CV ketel. Dit is natuurlijk erg vervelend, aangezien uw verwarming hierdoor slechter functioneert. Zo kan er een lek ontstaan in de CV leidingen of bij de aansluiting van uw radiatoren en radiator kranen. Wij kunnen uw leidingen in dat geval vakkundig repareren en indien nodig uw radiator kranen vervangen.

CV Ketels

CV ketels zijn er in alle soorten en merken. Wij zijn uw vak installateur voor het leveren en vervangen van elk vertrouwd type ketel. Wij leveren altijd professioneel installatiewerk en bieden een goede garantie. Wij vinden voor elke gewenste installatie een oplossing. Zo kijken wij bij een huidig laag rendementstoestel graag naar de mogelijkheid van een hoog rendementstoestel, om uw rendement te verhogen.

CV ketel vervangen

Is uw CV ketel aan vervanging toe? Timman Installatietechniek plaatst en vervangt uw CV ketel professioneel en vakkundig. Hierbij houden wij altijd rekening met de comforteisen van uw woning en het energieverbruik. Zo heeft een grotere woning bijvoorbeeld een zwaarder type ketel nodig dan een kleinere woning. En is er de keuze uit een HR  toestel, een combi en een solo ketel. Een CV ketel gaat over het algemeen ongeveer 15 jaar mee, daarna functioneert hij meestal niet meer naar behoren of is het echt tijd geworden voor een nieuwe.

Door uw CV ketel tijdig te vervangen, houdt u uw stookkosten laag en kunt u deze zelfs verlagen. Het kan  natuurlijk ook zo zijn dat u voordeliger uit bent door te kiezen voor een nieuwe ketel, omdat de reparatiekosten van uw huidige defecte ketel te hoog oplopen. Wij adviseren u graag als u voor de keuze staat om uw CV ketel te gaan vervangen, of dit nu per direct moet gebeuren of in de toekomst. Hoewel alle professionele merken tot de mogelijkheid behoren, werken wij voornamelijk met CV ketels van de merken Atag en Viessman. Behalve dat het koplopers zijn in de markt, bieden zij een zeer goede serviceverlening. Geeft u de voorkeur aan een ander type ketel? Dat is voor ons geen probleem, wij gaan graag mee in de persoonlijke wensen van de klant.

Ook voor het verplaatsen van uw huidige CV ketel vanwege bijvoorbeeld verbouwingen, zijn wij u graag van  dienst. Uiteraard kunt u rekenen op een goede garantie op alle installaties. Tevens kunnen wij u voorzien van professioneel en betrouwbaar uitgevoerd onderhoud aan uw CV installatie.

Uw oude CV ketel, geiser, expansievat, boiler en radiatoren worden na vervanging altijd kosteloos afgevoerd! Neemt u voor meer informatie contact met ons op of vraag vrijblijvend een offerte aan.

Uw installatiebedrijf/loodgieter en specialist in CV installaties en het vervangen van CV ketels in de Westhoek.